Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ευλογημένη η νέα χρονιά 2012

      Η καινούργια χρονιά δεν έρχεται με τους καλύτερους οιωνούς. Βλέπουμε όλοι γύρω μας συντρίμμια και αποκαΐδια μιας φούσκας που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα οι ευθύνες ανήκουν σε όλους μας (αν και όχι στον ίδιο βαθμό στον καθένα απο μας). Ας  σταθούμε  με θάρρος  μπροστά στις ευθύνες και την πραγματικότητα ας ανασκουμπώσουμε τα μανίκια μας και με αισιοδοξία ας στρωθούμε στη δουλειά.
     Μα πάνω απ' όλα πρέπει να ζητήσουμε τη βοήθεια του Θεού. Τίποτα δε θα πάει καλά στις ζωές μας και στην οικονομία χωρίς την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!! Να κάμψουμε τα γόνατα στην προσευχή για να κάμψουμε και το έλεός Του. Και ο Θεός που για την αγάπη μας σαρκώθηκε και έγινε ταπεινό βρέφος θα συγχωρήσει τα αμαρτήματά μας , θα παραβλέψει τα παιδιάστικα λάθη μας και θα ευλογήσει τις οικογένειές μας χαρίζοντάς μας ότι πραγματικά χρειαζόμαστε.
     "Παρηγορήστε το λαό Μου" λέει στην Π. Διαθήκη μέσω των προφητών για τον ίδιο λαό που οδηγούσε τους προφήτες να τον επιπλήξουν και να προειδοποιήσουν για συμφορές και καταιγίδες. Έτσι και τώρα - τώρα που Τον γνωρίζουμε Σαρκωμένο, Σταυρωμένο και Αναστημένο για μας- σίγουρα θα στείλει την παρηγοριά και την ανακούφιση σ΄ εκείνους που Τον αγαπούν.
       Είθε η νέα χρονιά να μας κάνει σοφότερους , εργατικότερους , λιγότερο μεμψίμοιρους , πιο συμπονετικούς στους ασθενέστερους απο μας , πιο μετανοημένους , πιο συνειδητούς Χριστιανούς.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου