Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Χθεσινός Κύκλος

Στο χθεσινό μας κύκλο είχαμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να φιλοξενούμε τον Κο Ιωάννη Καραμήτρο.
Ο Κος Καραμήτρος είναι θεολόγος, Γυμνασιάρχης του 8ου Γυμνασίου Λάρισας , πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Θεολόγων και πρώην προϊστάμενος Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
Μας παρουσίασε την ιστορία της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στους αιώνες αλλά κυρίως τη δική του προσωπική εμπειρία όταν βρέθηκε σε Ιεραποστολικό κλιμάκιο στην Αφρική. Μας περιέγραψε γλαφυρά τα προβλήματα , τις δυσκολίες , τις ευκαιρίες  αλλά και τα θαύματα που συντελούνται στη μαύρη Ήπειρο.
Κυρίως όμως μας υπογράμισε τους τρόπους με τους οποίους εμείς μπορούμε να συνδράμουμε το εκεί συντελούμενο τιτάνιο έργο: Με την προσευχή , τη συλλογή χρημάτων και αγαθών που μπορούν να σταλούν εκεί και τη (γιατί όχι) προσωπική μας παρουσία.
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Κος Καραμήτρος είναι και πρόεδρος του ιεραποστολικού συλλόγου "ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" που ιδρύθηκε από το μακαριστό - άγιο θα προσέθετα - π. Σεραφείμ Δημόπουλο. Το έργο του συλλόγου ήταν και είναι πολυσχιδές και πολυεπίπεδο και αξίζει της προσοχής και της βοήθειάς μας. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε τις εκδηλώσεις τους (πολλές απ' αυτές λαμβάνουν χώρα στη Χριστιανική Εστία) , να μαθαίνουμε για τις δραστηριότητές του και να ενισχύουμε το έργο του υλικά, ηθικά ή με προσωπική βοήθεια.
Ένα ακόμη αξιοπρόσεκτο σημείο της χθεσινής παρουσίας του Κου Καραμήτρου ήταν αυτό που μας τόνισε: Ιεραποστολή γίνεται στην Αφρική και την Ασία , αλλά γίνεται και στη δουλειά , στο σχολείο , στην πολυκατοικία ή στο δρόμο. Γίνεται με λόγια , με περιοδικά και βιβλία αλλά κυρίως με τη Χριστιανική μας συμπεριφορά, την αγάπη και τη θυσία για το διπλανό.
Ευχαριστούμε πολύ τον Κο Καραμήτρο και ευχόμαστε να τον έχουμε σύντομα πάλι κοντά μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου