Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Από το χθεσινό μας Κύκλο (05/10/2014)

                  “Ἒκαστος βλεπτω πς ποικοδομεῖ.”    (Α’ Κορ. γ’ 10)

Συμμετοχή στο Πανελλήνιο Συνέδριο Χριστιανικών Σωματείων (12-13/10/’13) με 30 αντιπροσώπους , επίσκεψη στην Ιερά Μονή Πεντέλης-Διορθόδοξο Κέντρο, Ιερά Μονή Παρακλήτου, Ησυχαστήριο αγίου Πορφυρίου.
Εγκαίνια και αγιασμός του βιβλιοπωλείου (24/10’13) από το Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνάτιο. Συγκινητικό λόγο εξεφώνησε ο πρόεδρος της Εστίας κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του βιβλίου διαχρονικά και στην παρουσία του Βιβλιοπωλείου στα δρώμενα της Λάρισας.
Στις  25/10/’13 , 31 αντεπιστέλλοντα μέλη  (από τη Λάρισα) γίνονται δεκτά στη ΧΕΕ.
Στις 28/11/’13 μεγάλη εκδήλωση από τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου και τη «Χριστιανική Εστία Λάρισας», όπου παρουσιάστηκε ο τόμος «π. Ανάργυρος Σταματόπουλος  όλων πατέρας, για όλους η καρδιά σου». 
Επίσκεψη κλιμακίου της ΧΕΕ  (10/12/’13)για την επίσημη υποδοχή των νέων μελών της Χριστιανικής Ένωσης Επιστημόνων. Ομιλία του Κου Ηλία Κατσούφη στη Χριστιανική Εστία Λάρισας με θέμα τις έρευνες του CERN.
Κάλαντα των παιδιών σε σπίτια των μελών αποφέρουν σημαντικό ποσό για τις ανάγκες του Συλλόγου (κορίτσια την παραμονή Χριστουγέννων, αγόρια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς).
Κλιμάκιο των ΧΜΟ αγοριών και της ΧΦΕ σε εκδρομή στον Παρνασσό (27-28/12/’13)
Επισκέψεις μελών των Κύκλων σε 3 Κέντρα αποκατάστασης (Κάλαντα, ευχές και δάκρυα).
Γιορτή ελπίδας στη Χριστιανική Εστία (02/01/’14) Με θάρρος και αισιοδοξία ότι με τη βοήθεια του Θεού θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που ταλαιπωρούν τη χώρα, υποδέχθηκαν το Νέο Χρόνο τα μέλη και οι φίλοι της Χριστιανικής Εστίας, στο πλαίσιο της πρωτοχρονιάτικης γιορτής στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εστίας.
Στις 16 Φεβρουαρίου 2014 , Κυριακή του Ασώτου, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον πανοσιολογιώτατο π. Χριστόδουλο , ηγούμενο της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου, παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου το οποίο κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων , τον εξώστη καθώς και το υπόγειο εντευκτήριο (!) της Χριστ. Εστίας Λάρισας. Θέμα της ομιλίας η ζωή και οι χαριτωμένες διδαχές του αοιδίμου γέροντα Παϊσίου.
Την Τρίτη 18/2/’14 στα πλαίσια του Κύκλου επιστημόνων του Κου Αθανασόπουλου πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα ομιλία με αναφορά σε ζητήματα που τίθενται σε σχέση με την ύπαρξη ή όχι εξωγήινης ζωής! Ομιλητής ο αγαπητός σε όλους καθηγητής της πρώην  Παδαγωγικής  Ακαδημίας Λάρισας κος Μ. Σπετσίδης.
Την Πέμπτη 20/2/2014 (Τσικνοπέμπτη) παρατέθηκε δείπνο για τα στελέχη και τις οικογένειές τους στη Χριστιανική Εστία. Το δείπνο ευλόγησε ο π. Κυριακός Τσολάκης ο οποίος μίλησε στα στελέχη για τον Παράδεισο της Μ. Σαρακοστής: «Αυτό που κυριαρχεί είναι η προσπάθειά μας - με την υπακοή μας στο θέλημα του Θεού - να μιμηθούμε το παράδειγμα του Χριστού και να ακυρώσουμε με τη ζωή μας την ανυπακοή του Αδάμ που ευθύνεται για την έξωσή μας από την Εδέμ». Στο δείπνο παρακάθησαν περί τα 100 άτομα και η βραδιά έκλεισε χαρούμενα με ανέκδοτα και κατασκηνωτικά τραγούδια.
Την Κυριακή 23/2/’14 οι ΧΜΟ θηλέων πραγματοποίησαν εκδρομή στο Όλυμπο. Εκκλησιασμός στην Καλλιθέα Ελασσόνας όπου οι κυρίες του χωριού τις υποδέχθηκαν με ένα πλούσιο πρωινό και τα κορίτσια  ανταπέδωσαν με μικρή γιορτή-εξόρμηση. Η συνέχεια δόθηκε στο Λιβάδι στη μονή Αγ. Τριάδος και το σπίτι-μουσείο του αγωνιστή του ’21 Γιωργάκη Ολύμπιου. Επίσκεψη στην Ελασσόνα , στην περίφημη Μονή της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας και στο πανέμορφο νέο λαογραφικό Μουσείο.
Λαμπρότατος εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας (09/03/’14) με πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον ιερό Ναό των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου. Κάθε χρόνο η λιτανεία γίνεται με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών που φέρουν με περηφάνια και σεβασμό τις άγιες Εικόνες.
Επίσκεψη-ομιλία του Πανοσ. Αρχιμανδρίτου π. Μαξίμου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω (18/03/’14) με θέμα: «Ο Όσιος Πορφύριος, ο Καυσοκαλυβίτης ».
Μεγάλο απόδειπνο για όλα τα μέλη και φίλους στην κατάμεστη Χριστιανική Εστία(10/04/’14).
Εκδρομή προσκύνημα (συμμετοχή 100 άτομα) σε πολλές Μονές του Αγίου Όρους  30/5-1/6/’14.
Εκδρομή των Φιλικών Κύκλων Γυναικών (λήξη) σε μονές της Μητρόπολης Λαγκαδά (31/5/’14).
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΚΥΚΛΑΜΙΝΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ , Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ   ΑΓΓΕΛΩΝ» 55 ΚΥΚΛΑΜΙΝΑ , 15 ΣΤΕΛΕΧΗ,  4-11/7/’14.
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΓΟΡΙΩΝ «ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ» 6Ο ΠΑΙΔΙΑ, 15 ΣΤΕΛΕΧΗ, 11-23/7/‘14.
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ «ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ» 50 ΠΑΙΔΙΑ, 15 ΣΤΕΛΕΧΗ 23/7- 4/8/’14.
Δευτέρα 18/8/’14 - Παρασκευή 22/8/’14 Εκδρομή 50 στελεχών στην Πάτμο. Η κατασκηνωτική περίοδος των ενηλίκων! Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, στην Παναγία Διασώζουσα, στην Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής, στην Παναγία Κουμάνα και την Πατμιάδα Σχολή και το Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. Επίσκεψη στους Λειψούς (Παναγία του Χάρου) και τη Λέρο.
Στις 7/9/2014 η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση στην Κατασκήνωση ( 250 στελέχη) με το εξής πρόγραμμα: Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως, ομιλία από τον αρχιμ. π. Κυριακό Τσολάκη, μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων «ΖΩΗ» με θέμα: «Αυτοκριτική» και κοινό γεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου